Angst en energetische astrologie

Angst en energetische astrologie

Angst is een onaangename emotie en emoties roepen altijd acties op. Bij als onaangenaam ervaren emoties zijn dat

  1. Vechten
  2. Vluchten
  3. Verstarren

Het is een temperamentkwestie welke van de 3 het meest voor de hand ligt. Als volgt:

  1. Vechten: Hoofd en vuur /lucht
  2. Vluchten: Bewegelijk en water/ lucht.
  3. Verstarren: Vast en aarde / water.

Actie wordt in de energetische astrologie toegeschreven aan Mars. Bij Mars horen dan ook de 3 basisreacties.

Omdat Angst bij het leven hoort is het van belang om een constructieve actie te vinden. En de combinatie constructief en actie luidt: Mars met Saturnus.

Constructieve actie

Alleen vechten heeft een constructieve variant. Vluchten en verstarren zijn beiden niet constructief in dit geval. Je kunt vechten tegen en vechten voor iets. Vechten voor is de constructieve. Om voor iets te kunnen vechten moet iemand pas op de plaats maken en zich grondig bezinnen op wat er aan de hand is. Pas op de plaats en grondig bezinnen valt onder de symboliek van Saturnus.

Om niet direct tot actie over te gaan is vertrouwen vereist. Erop vertrouwen dat het leven goed in elkaar steekt. Ook hier weer zijn we binnen het bereik van Saturnus.

Wie op de hoogte is van de astrologische literatuur zal direct opmerken dat de energetische astrologie op een andere manier naar de astrologische symbolen kijkt.

Astrologische symboliek is meerdimensionaal. Daardoor kunnen zowel Mars als Saturnus in de geboortehoroscoop ook weer gebruikt worden om uit te vinden hoe iemand tot constructieve actie komt en op welk punt door emotie gedreven actie [ mars ] of pas op de plaats [ Saturnus ] het sterkst geconcentreerd is.

Voorbeelden geef ik in de volgende aflevering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *