Angst

Energetische astrologie gaat over de mens en het leven, over de concrete problemen van alle dag gezien vanuit het perspectief van het leven in het groot.

Angst is een van de centrale problemen van alledag.

Angst is een teken dat je leeft

Angst is het hevigst in tijden van verandering. Of het nu gaat om kinderen of om volwassenen, dat maakt niet uit. Het leven is een constante afwisseling van perioden van zekerheid opbouwen en nieuwe ervaringen opdoen. Om nieuwe ervaringen op te doen, moet je dikwijls een gedeelte van de oude zekerheid opgeven en opgeven van zekerheid veroorzaakt in eerste instantie angst.

Of anders gezegd: het leven verloopt tussen polen. (bijvoorbeeld de polen veiligheid en risico). De mens is doorgaans geneigd, zich aan een van de polen te hechten. Ben je aan een pool vastgeklonken, dan ontstaat een natuurlijke druk om naar de andere pool te gaan om zo weer in evenwicht te komen. Angst nu, ontstaat bij de beweging van de ene pool naar de andere. Dat wil zeggen: Angst is normaal.

Mensen die beweren het begrip angst volstrekt niet te kennen, zijn of naïef, of buitengewoon angstig, of ze leven niet.

Medicijnen

Hieruit volgt een andere conclusie die nogal verstrekkende gevolgen kan hebben: Als angst normaal is, is het verkeerd angsten te onderdrukken via medicijnen. De juistheid van deze conclusie blijkt uit de gevolgen die angst onderdrukkende medicijnen als valium, librium, seresta, hebben.

De angsten blijven gewoon zitten en als je even je medicijn niet gebruikt komen alle angsten met heftige aandrang ineens terug. Dat wil zeggen: de angsten lijken toe te nemen.

Anders gezegd: Ieder mens probeert op een of ander gebied vast te blijven zitten. Dat gaat echter tegen het leven zelf in. Daardoor ontstaat angst: angst beschermt het leven. Blijf je toch vastzitten, dan ontstaat ziekte. Angst is zodoende een natuurlijke waarschuwing tegen ziekte.

Omgaan met angst

Op zich is angst een normaal verschijnsel. De kunst is, te achterhalen waar je leven is vastgelopen, welke ideeën verkeerd zijn. Als je dat hebt gevonden, verander dan je leven. Dat lijkt een vrij simpele oplossing voor het probleem. Dat is het ook, maar er zitten bij angst wel een paar addertjes onder het gras. De voornaamste zijn op de eerste plaats dat je vertrouwen in jezelf en het leven moet hebben om het risico van een verandering aan te durven.

Op de tweede plaats zijn mensen bang voor angst, waardoor de echte bron van hun angst dikwijls niet wordt onderkend.

Op de derde plaats proberen mensen hun angsten te bezweren.

Nu de theoretische basis is gelegd kan ik in de volgende aflevering bespreken wat de energetische astrologie te bieden heeft als het gaat om omgaan met angst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *