Cholesterol

Oorzaak en/of gevolg

In de vorige bijdrage beschreef ik hoe cholesterol wordt beschouwd als de oorzaak van hart en vaatziekten en met name van hartinfarcten. De vraag die daarbij open was luidde:

Is Cholesterol wel de oorzaak?
Wie die vraag wil beantwoorden zoekt eerst de bron van cholesterol. Hoe komt cholesterol in de bloedvaten?

Het antwoord luidt: De lever maakt cholesterol aan. Zowel de lever als het hart bestaan overigens grotendeels uit cholesterol. Dit laatste feit geeft te denken. Wie ervan uitgaat dat het goed geregeld is in de natuur, beseft snel dat cholesterol niet de boosdoener kan zijn.

Waarvoor maakt de lever cholesterol aan? Antwoord: om schade te repareren die ontstaat door ontstekingen. Cholesterol is dus een natuurlijk geneesmiddel en een verhoogd cholesterol gehalte laat zien dat de aderen gewond zijn. De lever plakt de wonden dicht met cholesterol.

Ergo: cholesterol is niet de oorzaak van het hartinfarct. Wie probeert cholesterol weg te nemen, zet de lever aan om nog meer cholesterol te produceren.

Hiermee is de verklaring gevonden, waarom statines niet werken, of liever gezegd: rampzalig zijn.

Een verhoogd cholesterolgehalte is niet de oorzaak, maar het gevolg van gezondheidsproblemen.

Cholesterol

Is een belangrijke stof die nodig is voor de aanmaak van hormonen en vitamine D. Het zogenoemde “slechte” cholesterol is cholesterol dat zelf is “aangevallen”, geoxideerd . Net als andere geoxideerde vetzuren is deze vorm schadelijk. De oorzaak is echter oxidatie en ontsteking.

Stille ontsteking

Het probleem bij deze vorm van ontsteking luidt dat hij niet wordt opgemerkt. Het is zogenoemde “stille “ontsteking. Alle vormen van veroudering zijn uitingen van stille ontsteking. Dat is dus de oorzaak. En dat weer is een uiting van het grotere principe dat ik eerder noemde Harmonie door conflict.

De genezing daarvan moet dus aansluiten bij deze oorzaak. Het moge duidelijk zijn dat alleen medicatie niet zal helpen. Vandaar mijn ontwikkeling van de energetische astrologie. Overigens kan de oxidatieve stress heel goed worden verlicht en tegengegaan met lichaamseigen stoffen; dus zonder medicijnen. Opgeheven kan hij echter alleen worden wanneer ook de psychische component wordt betrokken bij het genezingsproces.

Hoe? Dat behandel ik aan het voorbeeld “astrologie” in een of meer volgende bijdragen.

Dr. Martin Boot voor heldere en diepgaande horoscoopuitwerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *