Stressfactoren in de horoscoop

Stress factoren in de horoscoop

In de vorige post duidde ik aan dat astrologie een analyse functie kan hebben bij het achterhalen van niet-materiele stressfactoren. In dit artikel ga ik daar nader op in.

Horoscoopduiding

De eerste stap in de horoscoopduiding is: Bepaal de grote lijn.

Dat kan op veel manieren, maar de simpelste gaat via de studie van de elementen. Het antwoord op de vraag: Hoe is de elementverdeling in de horoscoop? Vandaar dat ik hier een korte inleiding geef in de betekenis van de elementen in de westerse astrologie.

Elementen in de Astrologie

Elementen bestaan in iedere astrologie: de westerse, de Chinese, maar ook de astrologie van de Azteken en de Maja’s kent elementen.

Empedokles: de 4 Elementen Vuur Aarde Lucht en Water

De 4 Elementen die in de westerse astrologie worden gebruikt zijn geintroduceerd door de Griekse Filosoof Empedokles voor geschiedenis Astrologie click hier. Deze vier elementen beschrijven 4 temperament-typen.

Elementen kort en bondig

  1. Het element vuur is symbool voor emotie: dat wil zeggen naar buiten gerichte beweging: actie: temperament: heftig egoisme: wordt in de astrologische literatuur doorgaans opgehemeld.
  2. Het element aarde is symbool voor consolidatie: bouw door op wat er is, geef vorm aan de actie: temperament: behoudend egocentrisme, afkeer van verandering; wordt in de astrologische literatuur betrouwbaar genoemd
  3. Het element lucht is symbool voor versnijding en verspreiding en daarmee voor denken en communiceren: temperament: afkeer van gevoel, koud en oppervlakkig: wordt in de astrologische literatuur doorgaans verkeerd geinterpreteerd
  4. Het element water is symbool voor naar binnen gerichte emotie, ook wel genoemd gevoel en daarmee gericht op bescherming van het aanwezige: temperament: angstig, afhankelijk, egocentrisch: wordt in de astrologische literatuur doorgaans zeer geprezen

Stressfactoren en elementen

Een uitgebreide bespreking van de afzonderlijke stressfactoren per element heb ik behandeld in het boek Karakter en Liefde.

De e-versie ervan is verkrijgbaar onder de opgegeven link.Het boek is geschreven in gewone, alledaagse termen en ik raad iedereen aan die zich wil verdiepen in deze materie,het boek te bestuderen en bij voorbeeld de opgaven erin voor zichzelf te maken.

Dr. Martin Boot voor heldere en diepgaande horoscoopuitwerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *